Mapa stránek
- Polévky
- Polévka z masa I.
- Polévka z masa II.
- Polévka ze slepice
- Slepičí polévka na způsob „Ujházy“
- Hnědá polévka
- Polévka z kostí
- Polévka z telecí nebo jehněčí hlavy
- Polévka z vepřové krkovičky
- Boršč
- Polévka z drůbků
- Polévka z uzeného masa
- Polévka z kyselého zelí
- Játrová polévka
- Kyselá polévka
- Gulášová polévka
- Rybí polévka s jikrami
- Račí polévka
- Polévka ze zaječího předku
- Minestrone
- Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu
- Krémová polévka z brambor
- Polévka z flíčků
- Ruská zeleninová polévka
- Krémová polévka z chřestu
- Krémová polévka z celeru
- Hrášková polévka
- Polévka koprová nebo estragonová
- Fazolová polévka s klobásou, bůčkem nebo s nožkami selat
- Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky
- Jarní polévka
- Polévka z bílé řepy
- Rýžová polévka
- Polévka z rajských jablíček
- Hajducká polévka
- Polévka z pražené krupice
- Zeleninová polévka
- Polévka z ovesných vloček
- Bramborová polévka
- Hrášková polévka
- Kroupová polévka
- Chlebová polévka
- Polévka vinná
- Polévka ze smetany
- Angreštová polévka
- Krémová polévka z hub
- Kmínová polévka
- Polévka jablečná
- Meruňková polévka
- Studená polévka z třešní
- Dietní polévka
- Ruská studení polévka
- Zavářky a vložky do polévky
- Předkrmy a slané moučníky
- Makarony s houbami a se šunkou
- Paštikové košíčky
- Pirožky s rybí nádivkou
- Palačinky se zelím
- Palačinky s mozečkem
- Šunkové palačinky
- Pirožky
- Šunkové nebo mozečkové závitky
- Smažené morkové řezy
- Šunka pečená v chlebovém těstě
- Chléb v kožíšku
- Smažené řezy sýra
- Sýrové topinky
- Knedlíčky ze zbytků masa
- Knedlíčky z telecích jater s hnědou omáčkou
- Bramborové placky
- Bramborové koblihy
- Pohanková kaše
- Pohankové řízky nebo placičky
- Slané omelety
- Slané nákypy a pudingy
- Brambory, houby, zelí, rizoto
- Květák nebo chřest po vídeňsku
- Květák zapečený
- Květák s majonézou
- Květák smažený
- Květák po řecku
- Chřest s holandskou omáčkou
- Chřest dušený
- Chřest upravený jako hrášek
- Chřest s máslovou omáčkou
- Chřest na studeno
- Chřest s bešamelovou omáčkou
- Mladé brukve s máslem
- Zapečená kapusta
- Brukve dušené
- Zelené fazolové lusky zapečené
- Brukev nadívaná I.
- Brukev nadívaná II
- Nadívaná kapusta
- Irish stew
- Kapusta s máslovou omáčkou
- Růžičková kapusta se smetanou
- Plněné brambory
- Brambory na lyonský způsob
- Brambory s tvarohem
- Brambory skládané
- Brambory s vejci
- Brambory zapékané
- Zelí plněné
- Vrstvené zelí
- Sedmihradské vrstvené zelí
- Hajducké zelí
- Smažené zelné řízky
- Zelí řídké s masem
- Sedmihradské plněné zelí s koprem
- Zelí s fazolemi
- Zelí ze zabíjačky
- Dušený celer
- Nadívané houby
- Smažené houby
- Zadělávané houby
- Houby na roštu s kaparovou omáčkou
- Rýže s houbami
- Houby s vejci
- Houby na paprice
- Pařížské „quodlibet“
- Černý kořen s bešamelovou omáčkou
- Celer se sýrem po pařížsku
- Smažená rajská jablíčka
- Džuveč
- Lečo
- Plněná paprika
- Nadívaná rajská jablíčka
- Rýže s rajčaty, po albánsku
- Plněné patlažány
- Plněná tykev (ďurgeta) I.
- Plněná tykev (ďurgeta) II.
- Risi – bisi
- Rizoto
- Lilek vejčitý nebo patlažán (aubergine)
- Srbské rizoto
- Pilaf
- Husí drůbky s rýží
- Tykev na způsob chřestu
- Skopové, telecí nebo vepřové maso s rýží a rajčaty
- Kuře s rýží
- Jáhlová kaše se škvarky
- Šoulet
- Ričet
- Černý kořen
- Ragú ze zeleniny
- Špenátové řízky
- Fazolové lusky s rajčaty
- Plněné okurky po bulharsku
- Zeleninové placičky
- Bezmasá mísa se zelenou omáčkou
- Vaječná jídla
- Plněná vejce
- Vajíčka á la casino
- Plněná vajíčka pečená
- Ruská plněná vajíčka
- Krokety z vajíček
- Ztracená vejce s bešamelovou omáčkou
- Míchaná vajíčka
- Vajíčka natvrdo s hořčicovou omáčkou
- Sázená vejce
- Vejce na kyselo
- Míchaná vejce bez omastku
- Míchaná vejce se zeleninou
- Smažená vejce ve sněhu
- Vajíčka po slovensku
- Pečená vejce s rajčaty
- Nákyp z míchaných vajec
- Šunka s vejci
- Míchaná vejce s masem
- Perkelty, guláše, masa ...
- Telecí perkelt
- Perkelt z ragú
- Telecí nebo jehněčí na paprice
- Hovězí a skopový (jehněčí) perkelt
- Perkelt ze selátka
- Guláš
- Segedínský guláš
- Hovězí na majoránce (tokáň)
- Zaječí perkelt
- Hovězí na cibulce
- Skopové na maďarský způsob
- Telecí hlava
- Telecí nožka nebo hlava s octovým křenem, smažená nebo jako ragú
- Jehněčí nebo telecí ragú
- Hovězí ragú na houbách
- Zadělávané kuře – Zadělávané telecí
- Šunková paštika
- Játra v rosolu
- Játrová paštika
- Kuřecí paštika
- Zaječí paštika I.
- Zaječí paštika II.
- Paštika z telecího masa
- Pečené filé z telecích nebo husích jater (smažená játra)
- Husí játra, pečená několikerým způsobem
- Sváteční paštičky
- Pečená telecí anebo vepřová játra
- Telecí, jehněčí nebo skopový jazyk s rajskou omáčkou
- Opečený hovězí nebo vepřový jazyk s vejci
- Hovězí jazyk na kyselo
- Smažený hovězí jazyk
- Hovězí jazyk s polskou omáčkou
- Telecí plíčky s kyselou omáčkou
- Mozečkové krokety
- Ledviny s mozečkem
- Telecí hašé á la Mazarin
- Telecí mozeček s tatarskou omáčkou
- Mozeček na topinkách
- Krokety ze zajíce
- Dršťky zadělávané
- Plíčky s dušenou rýží
- Mozeček s majonézou v rosolu
- Ledvinky na kyselo
- Smažený hovězí mozek
- Kuře v rosolu
- Zaječí huspenina
- Vepřová huspenina
- Ryby, raci
- Smažená ryba
- Vařená ryba na houbách
- Rybí ragú
- Rybí krokety
- Vařená studená ryba
- Rybí filé po mlynářsku
- Rybí majonéza
- Fogoš (candát) á la Morny
- Pečený fogoš (candát) s chřestem
- Fogoš (candát) na způsob Chambord
- Marinovaná ryba
- Ryba dušená v mléce
- Fogoš (candát) á la diplomat
- Fogoš (candát) v bílém víně
- Jeseter s máslem
- Jeseter po maďarsku
- Candát na houbách
- Smažený pstruh
- Dušená štika
- Sumec s rýží
- Štika se smetanovým křenem
- Pstruh s majonézou
- Sumec s kyselým zelím
- Ryba na paprice (Rybí paprikáš)
- Rybářská polévka obyčejná
- Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)
- Rybí huspenina
- Kapr na budínský způsob
- Kapr po srbsku
- Kapr po námořnicku
- Kapr vařený
- Kapr v hnědé omáčce
- Kapr na slanině
- Pečené drobné ryby
- Úprava mořských ryb
- Marinovaný tuňák
- Kaviár
- Úhoř po londýnsku
- Skampi v rosolu (Račci)
- Račí perkelt (na paprice)
- Račí máslo
- Račí meridon (rizoto)
- Dušení raci
- Zadělávaná žabí stehýnka
- Smažená žabí stehýnka
- Omáčky a šodó
- Základní omáčka – maitre d´hotel
- Jablečná omáčka
- Hnědá omáčka
- Vinná omáčka
- Kečup
- Citronová omáčka
- Béarnská omáčka
- Angreštová omáčka
- Cumberlandská omáčka
- Bešamelová omáčka
- Šípková omáčka
- Omáčky k nákypům a pudingům
- Houbová omáčka
- Cibulová omáčka
- Holandská omáčka
- Kaštanová omáčka
- Koprová omáčka
- Omáčka poivrad
- Madeirská omáčka
- Višňová a rybízová omáčka
- Omáčka z rajských jablíček
- Chlebová omáčka
- Španělská omáčka
- Hořčicová omáčka
- Ruské šodó
- Remuládová omáčka
- Pažitková omáčka
- Šodó
- Ruská omáčka
- Kaparová omáčka
- Smetanová omáčka
- Omáčka supreme
- Estragonová omáčka
- Majonéza a tatarská omáčka I (studená)
- Tatarská omáčka II. (v páře šlehaná, studená)
- Tatarská omáčka III. (levná)
- Okurková omáčka
- Omáčka se šlehanou smetanou
- Vaječná omáčka
- Křenová omáčka
- Máslová omáčka
- Šťovíková omáčka
- Omáčka ke zvěřině
- Míchaná omáčka – omáčka z pepře
- Zelená omáčka (teplá)
- Zelená omáčka (studená)
- Housková omáčka
- Zeleninové pokrmy a příkrmy
- Zelený hrášek
- Zelenina na anglo-francouzský způsob
- Dušený zelený hrášek
- Fazolové, hráškové a čočkové pyré
- Zelný příkrm se smetanou, rajskými jablíčky nebo koprem
- Hlávkové zelí s kyselou smetanou
- Jemný míchaný zeleninový příkrm
- Příkrmy se smetanou: čočka, zelený hrách, mrkev
- Příkrm a polévka ze zelených fazolových lusků
- Kyselé zelí
- Fazole, hrách a čočka jako příkrm
- Nové brambory na paprice se smetanou
- Tuřín (bílá řepa)
- Brambory s rajčaty
- Brambory na kyselo
- Mrkev
- Podlupky (slovenský příkrm)
- Květák zadělávaný
- Brukve (kedlubny) dušené
- Kapusta
- Hlávkový salát dušený
- Chřest s omáčkou
- Dušená jablka se smetanou
- Špenát
- Šťovík
- Tykev dušená se smetanou
- Nové brambory
- Bramborové koblížky
- Bramborové krokety
- Opékané brambory
- Bramborové pyré
- Smažené brambory
- Bramborové placičky
- Špenát dušený na másle
- Karotka
- Dušená karotka
- Červené zelí s kaštany
- Dušené hlávkové zelí
- Jáhly
- Dušená rýže
- Čočka s rýží
- Celerové pyré
- Houskové knedlíky
- Slaninové houskové knedlíky
- Těstovinová rýže (Tarhońa)
- Pečená a vařená masa
- Vařené hovězí v polévce
- Hovězí s citronovou omáčkou
- Biftek (Beefteak)
- Svíčková pečeně
- Svíčková protahovaná slaninou
- Svíčková nakládaná
- Svíčkové řezy na ruský způsob
- Hovězí filé s bramborovou kaší a parmezánem
- Svíčková pečeně Wellington
- Tournedos Chasseur
- Plněný hovězí řízek po srbsku
- Medailonky ze svíčkové
- Tournedos á la Rossini (řezy ze svíčkové)
- Rostbif (anglická hovězí pečeně)
- Zbojnická pečeně
- Maso po námořnicku
- Pečeně na dřevěném talíři (sedmihradská)
- Pečení na roštu
- Flekken (pečeně pečená na dřevěném uhlí)
- Roštěná na roštu (rumpsteak)
- Šťavnatá hovězí pečeně
- Polská pečeně
- Roštěnky na cibuli
- Maďarské roštěnky
- Roštěnky na houbách
- Hovězí roštěnec s omáčkou nadivoko
- Dušené hovězí s rajskou omáčkou
- Hovězí roláda s vejci
- Dušené hovězí
- Hovězí závitky s hořčicí
- Hovězí nakládané
- Bakoňská hovězí pečeně
- Plněná hovězí pečeně
- Sekaná nebo karbanátky
- Studená sekaná
- Smažené telecí řízky (vídeňské)
- Pařížské řízky
- Přírodní řízky
- Telecí řízky s houbami
- Telecí řízky na paprice
- Císařské řízky
- Telecí pečeně špikovaná
- Telecí kotlety (žebírka)
- Telecí s houbovou nádivkou
- Telecí na kmíně
- Telecí ledvina
- Plněné telecí hrudí
- Vařené nadívané telecí hrudí (studená)
- Polská telecí pečeně
- Telecí hašé
- Telecí závitky
- Ovar s křenem
- Debrecínské vepřové kotlety
- Mladá vepřová pečeně s kůžičkou
- Vepřová pečeně s bramborami na smetaně a s pepřovou omáčkou
- Vařené vepřové maso
- Vepřová kýta nebo kotlety na různý způsob
- Pečené klobásy
- Malá pečeně
- Tordská pečeně
- Panenská pečeně
- Pečená jelítka a jaternice
- Skopové maso
- Skopová kýta na způsob zvěřiny
- Skopové na majoránce
- Skopová kýta s koprovou omáčkou
- Skopová kýta anebo hřbet (pečený v celku)
- Skopové žebro s rýží
- Skopová kýta na kmíně
- Jehněčí maso s estragonem
- Jehněčí kotlety smažené
- Jehněčí hrudí nadívané
- Jehněčí kotlety na roštu
- Drůbež a domácí králík
- Smažené kuře
- Kuře s rajskou omáčkou
- Kuře na paprice
- Pečená drůbež
- Kuře po srbsku (srbský a rumunský pokrm)
- Slepička v aspiku
- Plněné kuře nebo holub
- Kuře a kyjevský způsob
- Kuře na balkánský způsob
- Kuře á la Pompadour
- Slepice v rosolu
- Kuřecí perkelt
- Čahohbili (kavkazská specialita)
- Mladá husička s okurkovým salátem
- Sekaná husí prsa
- Dušená husí prsa
- Perlička á la Capitol (holub, kapoun)
- Kachna na způsob zvěřiny
- Pečená krůta s kaštanovou nádivkou
- Pečená husa s nádivkou
- Kachna po srbsku (balkánský pokrm)
- Domácí králík
- Domácí králík dušený
- Zvěřina
- Mořidlo na zvěřinu
- Koroptve s citronovou omáčkou
- Bažant s nádivkou
- Koroptve s omáčkou nadivoko
- Pečený bažant nebo koroptve
- Dušený bažant
- Pečené koroptve
- Pečené koroptve na houbách
- Perlička s citronovou omáčkou
- Nadívaní holubi
- Pečení anebo dušení holubi
- Divoká husa
- Naložený zajíc s pikantní omáčkou
- Pečený zajíc bez mořidla
- Zaječí hašé
- Zaječí řízky protažené slaninou
- Sekaná ze zaječí kýty
- Srnčí hřbet
- Kančí maso
- Srnčí kýta s omáčkou
- Saláty
- Fazolový salát
- Bramborový salát I.
- Bramborový salát II.
- Červená řípa
- Salát hlávkový, čekankový a polníčkový
- Francouzský salát
- Salát z hub
- Rybí salát
- Salát ze zelí a sleďů (slanečků)
- Salát ze slanečků
- Salát z ruských sleďů
- Zelný salát
- Salát Kutuzov
- Bramborový salát s majonézou
- Letní salát
- Letní míchaný salát
- Ruský salát s masem
- Hlávkový salát se slaninou
- Salát z rajských jablíček
- Salát z chřestu
- Okurkový salát
- Salát ze zelených fazolových lusků
- Ovocné saláty
- Moučníky
- Tvarohové flíčky
- Nudlové těsto
- Makarony, špagety
- Šunkové flíčky
- Flíčky s hlávkovým zelím
- Nudle s ořechy nebo s mákem
- Flíčky nebo nudle s krupicí
- Bramborové šišky
- Štýrské nudle
- Vanilkové nudle
- Zapékané nudle nebo flíčky se smetanou
- Strapačky (slovenské jídlo)
- Solnohradské noky
- Noky
- Flíčky s bramborami (Grenadýrmarš)
- Povidlové tašky
- Švestkové knedlíky
- Meruňkové knedlíky
- Tvarohové knedlíky
- Knedlík v ubrousku
- Krupicové knedlíky
- Bramborové knedlíky
- Kukuřičná kaše (polenta)
- Kukuřičná kaše na rumunský způsob (Mamaliga)
- Nudle s tvarohovou nádivkou v křehkém těstě
- Kukuřičná gánica (rumunské jídlo)
- Kukuřičná gánica s bramborami
- Třešňový závin
- Příprava těsta na tažený závin
- Různé nádivky do taženého závinu
- Krupicový závin pečený nebo vařený v mléce
- Závin s bramborovou nádivkou
- Tyrolský závin
- Tvarohový koláč
- Jablkový koláč
- Lístkové máslové těsto
- Křehké těsto
- Kynuté těsto
- Těsto se sádlem
- Jednoduché ovocné řezy
- Křehké jablkové řezy
- Ořechové řezy
- Vídeňské ovocné řezy
- Žloutkové řezy
- Ruské řezy
- Tvarohové řezy
- Křehký koláč s povidly
- Tvarohový koláč s koprem
- Jablkový, ořechový nebo tvarohový koláč (jednoduchý)
- Višňová, třešňová nebo meruňková bublanina
- Broskvový (anebo jiný ovocný) koláč
- Rozmar hospodyňky
- Buchty
- Buchty z bramborového těsta
- Trojhránky s ovocnou zavařeninou
- Jablkové buchty (z křehkého těsta)
- Tvarohové šátečkové koláče
- Vosí hnízda
- Kossuthovy zákusky
- Dukátové buchtičky
- Šneci s ořechovou nádivkou
- Kmen
- Berlínské zákusky
- Milostné psaníčko
- Kaštanová balenka
- Nebeský pokrm
- Křehký mřížkový koláč
- Kaštanové klobásy
- Čertovy pilulky
- Masopustní koblihy
- Boží milosti
- Pusinky z páleného těsta s vanilkovým krémem
- Smažené myšky s čokoládovou polevou
- Vdolky
- Rýžové placičky
- Bochánky z páleného těsta
- Palačinky
- Bešamelová omeleta
- Skládané palačinky
- Krémové palačinky
- Jablka (meruňky, broskve) v županu
- Smažené růže
- Omeleta se zavařeninou
- Kukuřičná placka (s mlékem)
- Kukuřičná placka (bez mléka)
- Jablková žemlovka
- Zadunajská „prósa“
- Krupicový trhanec
- Plněná jablka
- Moučný trhanec
- Pohankový trhanec
- Rýžový trhanec
- Sváteční noky z macesů
- Kindli
- Jablkový puding
- Smažené macesy
- Vulkán-puding
- Kaštanový puding
- Žemlový puding
- Krupicový puding
- Rýžový puding
- Cukrový puding
- Polský puding
- Oříškový puding
- Krémový puding
- Piškotový nákyp
- Krémový nákyp
- Čokoládový nákyp
- Třešňový nákyp
- Kávový nákyp
- Sněhový nákyp (ananasový, meruňkový, ořechový, malinový, pomerančový)
- Čokoládový nákyp
- Citronový nákyp
- Vaječný nákyp
- Mandlový nákyp
- Rýžový nákyp
- Ovocný nákyp
- Krupicový nákyp (nebo ságový nákyp)
- Karamelový nákyp
- Kukuřičný nákyp
- Houskový nákyp
- Koláče, bábovky, chléb...
- Ořechový a makový závin (specialita)
- Ořechový a makový závin (jednoduchý)
- Velikonoční ořechové a makové podkovy (jednodušší závin, avšak velmi chutný)
- Vánočka
- Makové bobajky – opékance (štědrovečerní moučník)
- Vánočka bez mléka
- Skořicová a čokoládová vánočka
- Kornoutky
- Briošky
- Bábovka
- Budínská bábovka
- Čokoládová bábovka
- Piškotové suchary
- Bramborový chléb s kmínem
- Piškotová bábovka
- Dětské suchary
- Grahamův chléb
- Suchary
- Rohlíky
- Sýrové slané tyčinky (k čaji)
- Žemle
- Marsó rohlíky
- Langoše (placky)
- Slané rohlíčky a tyčinky
- Žitný chléb
- Dorty, polevy a nádivky
- Čokoládový dort
- Čokoládový dort s jahodovým nebo malinovým krémem
- Dobrošův dort
- Sachrův dort (původní vídeňský předpis)
- Pišingrův dort
- Dort Sévigué
- Kaštanový dort s čokoládou
- Kaštanový dort
- Griliášový dort
- Dort Štefánie
- Deákův dort
- Studentský dort
- Jahodový dort (se šlehačkou)
- Bulharksý dort
- Plněný ořechový dort
- Oříškový dort
- Umělecký dort
- Kávový dort (mocca)
- Oříškový dort krémový
- Pomerančový dort
- Puškinův dort
- Piškotový dort I. (jednoduchý)
- Piškotový dort II.
- Dort Kongo
- Punčový dort
- Chlebový dort
- Fazolový dort
- Tvarohový dort
- Dort z macesů
- Hnědá poleva (na dorty a cukroví)
- Bílá a barevná cukrová poleva I.
- Bílá a barevná cukrová poleva II.
- Poleva z praženého cukru (karamel)
- Čokoládová poleva
- Lesklá čokoládová poleva
- Kávová poleva
- Nádivky do dortů a oplatek
- Čokoládový krém do dortů II.
- Krém do Pišingerova dortu
- Malinový nebo jahodový krém do dortů
- Kresby na dorty
- Jak se stávají polevy lesklými?
- Teplé sýrové chlebíčky
- Obložené chlebíčky
- Chléb k přípravě obložených chlebíčků
- Šunkové chlebové tyčinky
- Teplé sýrové topinky
- Sýrové chlebíčky se smetanou
- Liptovský sýr
- Tvarohové chlebíčky
- Chlebíčky s uzeným jazykem
- Chlebíček s haší
- Chlebíčky s masem
- Masité hašé
- Pyré z husích jater
- Chlebíčky s husími játry
- Chlebíčky se sardinkovým krémem
- Sleďové chlebíčky
- Zeleninové chlebíčky
- Ruské sleďové chlebíčky
- Salátové chlebíčky
- Chlebíčky s rajským protlakem
- Vegetariánské chlebíčky
- Chlebový dort
- Škvarky
- Slané pečivo
- Mufinské koláčky
- Koblihy se sýrovým krémem
- Máslové koláčky
- Škvarkové placičky (křehké)
- Bramborové máslové koláčky
- Škvarkové lístkové koláčky (škvarkovnice)
- Slané tyčinky
- Jednoduché koláčky
- Sýrové keksy I.
- Sýrové keksy II.
- Sýrové keksy III.
- Sýrové a kmínové oplatky
- Debrecínské preclíky (původní debrecínský předpis)
- Lístkové máslové koláčky
- Šunková kolečka
- Šunkové rohlíčky
- Keksy (sušenky)
- Ruské paštičky
- Slané keksy
- Slané tyčinky
- Sladké zákusky, miňonky
- Oříškové (ořechové nebo mandlové) pusinky
- Ořechové pusinky II.
- Medové pusinky
- Čokoládové pusinky
- Pěnové pusinky I.
- Pěnové pusinky II.
- Polské pusinky
- Dvojité pusinky
- Rozcuchané kačenky
- Večerníčky
- Čokoládové makarónky
- Medové ořechové pusinky
- Kávové hubinky
- Hubinky Olga
- Mandlové nebo oříškové rohlíčky
- Ořechové rohlíčky (bez vejce)
- Vanilkové rohlíčky s čokoládovými konci
- Vanilkové rohlíčky
- Ruské rohlíčky
- Čajové preclíky
- Jemné rohlíky
- Linecké těsto
- Třené linecké koláče
- Mřížkový linecký koláč
- Ruský linecký koláč
- Ořechové (mandlové, oříškové) linecké řezy
- Oříškové čajové pečivo
- Linecké věnečky
- Cukrářské piškoty
- Úsporný linecký koláč
- Vídeňské řezy
- Studentské řezy
- Piškotové těsto
- Ruské řezy
- Kačenky
- Pečivo „Rovnost“
- Debrecínské perníčky
- Sladké máslové koláčky
- Perník I.
- Perník II.
- Biskupský chlebíček
- Švestkový chlebíček (srbský ovocný chlebíček)
- Černý chlebíček (pečivo)
- Chlebíček „Žebravého studenta“
- Kaštanové chlebíčky
- Anýzový chlebíček
- Ovocný chlebíček
- Ruský chlebíček
- Mandlové řezy
- Čokoládové řezy
- Anýzové řezy
- Řezy Hermína
- Oříškové nebo ořechové tyčinky
- Kaštanový salám
- Bohémské řezy
- Čajové kuličky
- Griliáš
- Anýzové kornoutky
- Bílkový chlebíček (stříbrný chlebíček)
- Domácí přítel (trvanlivé čajové pečivo)
- Moskevské zákusky (marokánky)
- Kaštánky s čokoládovou nebo cukrovou polevou
- Jemné suchary (trvanlivé čajové pečivo)
- Non plus ultra (trvanlivé, vydatné pečivo)
- Srnčí hřbet (čokoládový)
- Kaštanové kuličky
- Čokoládový kmen II. (čajové pečivo)
- Mandlové knedlíčky (jazzová bombička)
- Ořechové kuličky
- „Čím starší tím lepší“ (důlkové koláčky)
- Levné zákusky
- Skořicové sušenky
- Čokoládové kuličky
- Budínské čajové pečivo (velmi trvanlivé)
- Kukuřičné řezy
- Cukrové kroužky
- Šoproňské preclíčky (vaječné vařené preclíky)
- Kdoulové zákusky
- Vanilkové preclíčky
- Čertovy pilulky (čajové pečivo)
- Čokoládové drobné pečivo
- Mandlové půlměsíčky
- Patience (pasiáns)
- Vanilkový krém k zákuskům
- Išelské koláčky
- Ořechové miňonky
- Marcipánové miňonky
- Marcipán
- Marcipánové kuličky
- Jamové řezy
- Ruské koblihy
- Pěnové kornoutky
- Čák- Čák (tatarská specialita)
- Jemné cukrovinky
- Zmrzliny a parfé
- Tvarování zmrzliny
- Granitto (Úsporná zmrzlina)
- Citronová zmrzlina s likérem
- Citronová zmrzlina
- Čokoládová zmrzlina a parfé
- Ořechová, oříšková nebo mandlová zmrzlina a parfé
- Kaštanové parfé
- Ovocná zmrzlina I. (jahodová, malinová, višňová, rybízová)
- Ovocná zmrzlina II. (meruňková, broskvová, ze žlutého melounu)
- Kávová zmrzlina a parfé (bílá)
- Ovocné parfé (jahodové, malinové)
- Karamelová zmrzlina
- Mražená káva
- Peche melba
- Punčová zmrzlina I.
- Punčová zmrzlina II.
- Tutti-frutti zmrzlina a parfé
- Čajová zmrzlina (citronová, rumová)
- Vanilková zmrzlina a parfé
- Čokoládová bomba (vanilková, mandlová) s jahodovou náplní
- Oříškové parfé s piškoty
- Krémy
- Rumový jablkový krém
- Šomoďský jablkový krém
- Čokoládový krém
- Citronový krém
- Jahodový krém – malinový krém I.
- Kaštanový krém
- Karamelový krém
- Broskvový nebo meruňkový krém
- Kávový krém
- Vanilkový krém – ovocný krém I.
- Ovocný krém II. (blatenský)
- Ovocný krém III. (letní)
- Meruňkový krém – ovocný krém IV.
- Krém Malakov – ruský krém I.
- Ruský krém II.
- Malinový krém II.
- Malinový krém III.
- Pomerančový krém
- Rumový krém
- Čajový krém
- Krém z různého zavařeného ovoce
- Punčové šodó
- Ptačí mléko (nočky v krému)
- Kaštanové pyré
- Úprava ovoce
- Jablkové pyré
- Kompot z pečených kaštanů (vhodný ke zvěřině i k drůbeži)
- Pomerančový salát
- Reveňové pyré
- Salát z míchaného ovoce
- Studená ovocná rýže
- Ruská citronová rýže
- Studená rýže s meruňkami
- Syrový vaječný krém s ovocem
- Majonéza na ovocný salát
- Studený ovocný salát
- Čerstvý kompot z lisovaných fíků
- Ovocný vinný rosol
- Tutti-frutti
- Ovoce s mlékem
- Syrový kompot
- Ovocné kyselé mléko
- Nápoje
- Krambambuli
- Absinth – frappé
- Mokka – frappé
- Sherry – brandy flip (třešňový flip)
- Čokoládový cocktail
- Kávový cocktail
- Šampaňský cocktail
- Brandy-cocktail
- Martini-cocktail
- Ship-cocktail
- Čokoládový flip
- Pousse ľAmour
- Východoindický cocktail
- Whisky-cocktail
- Vanilkový cocktail
- Šlehačkový cocktail s medem
- Manhattan-cocktail
- Jahodová bowle
- Broskvová bowle
- Ananasová bowle
- Pomerančová bowle
- Studený šumivý citronový čaj
- Ruský kvas
- Ruský punč
- Šípovka (sladký ruský likér)
- Vaječný punč
- Anglický punč
- Ice cream soda
- Šampaňský punč
- Pálený anglický punč
- Pomerančový punč
- Banánový sorbet
- Oranžáda
- Rybízová šťáva po anglicku
- Studený punč
- Citronový sirup
- Citronová šťáva
- Malinová šťáva
- Višňová šťáva
- Pomerančová šťáva
- Dulčása (rumunská ovocná šťáva)
- Višňový nebo třešňový osvěžující nápoj
- Italský citronový osvěžující nápoj
- Šípkové víno
- Rybízové víno
- Ostružinové víno
- Fíkové víno
- Allash-likér
- Sherry brandy (anglická třešňovice)
- Ořechový likér
- Pomerančový likér
- Kávový likér (bez mléka)
- Kávový likér (s mlékem)
- Kakaový likér
- Vanilkový likér (s mlékem)
- Meruňkovice
- Grog
- Ořechovka
- Smetanový nápoj
- Kmínový likér
- Hruškový likér
- Meruňkový likér se šlehačkou
- Vanilkový likér (bez mléka)
- Jahodový, malinový nebo višňový likér
- Vaječný likér nebo koňak
- Příprava jablečného vína
- Malinový likér
- Příprava rumu
- Sorbet (balkánský nápoj)
- Kakao
- Mléko se žloutky
- Kefír
- Jogurt
- Černá káva (zrnková)
- Turecká káva
- Bílá káva I. (ze zrnkové kávy)
- Bílá káva II. (cikorková)
- Kávová esence
- Vaření čaje
- Různé způsoby přípravy čaje
- Čaja
- Zavařování
- Zeleninové konzervy
- Kvašené zelí nebo tuřín (k rychlému použití)
- Nakládání zeleného hrášku
- Sušený hrášek
- Zavařování rajských jablíček
- Zahuštěný rajský protlak (pyré)
- Fazolové lusky
- Nakládání tykve
- Okurky mléčně kvašené
- Míchaná zelenina v octě a čalamáda
- Kvašené okurky
- Okurky v octě
- Okurky v cibuli
- Okurkový salát na zimu
- Sušení hub
- Lečo na zimu
- Paprika k plnění
- Zelená paprika v octě
- Paprikový salát
- Plněné papriky zelím nebo okurkou
- Nakládání kopru do soli
- Špenát ve slaném nálevu
- Šťovík konzervovaný
- Chřest konzervovaný
- Estragon sušený v soli
- Míchaná zelenina v soli „Zdroj vitamínů na zimu“
- Marmelády a džemy
- Jablková marmeláda
- Jablkové želé
- Meruňková marmeláda
- Meruňkový džem
- Džem a marmeláda z broskví
- Kdoulová marmeláda
- Kdoulový rosol
- Kdoulový sýr
- Marmeláda z lesních nebo zahradních jahod
- Šípková marmeláda
- Jam z angreštů, ze zahradních nebo lesních jahod
- Ostružinová marmeláda
- Ostružinový jam
- Džem z ananasových dýní
- Malinová marmeláda
- Malinový džem
- Džem z rynglí
- Třešňový nebo višňový džem
- Jemná švestková marmeláda
- Švestková klevera
- Švestkový džem
- Rynglová marmeláda
- Míchaná ovocná marmeláda
- Rybízový džem
- Morušová marmeláda
- Ovocná pasta
- Pomerančový jam
- Kompoty
- Jablečný kompot
- Broskve v cukru
- Třešňový nebo višňový kompot
- Meruňkový nebo broskvový kompot
- Kdoulová zavařenina
- Kdoule v cukru
- Třešně zasyrova
- Kompot z dýně
- Višně nebo maliny v rumu nebo koňaku
- Třešně nebo višně v cukru
- Třešně nebo višně do taženého závinu (na zimu)
- Slupka dýně v cukru
- Zelené oříšky v cukru
- Dýně v cukru
- Jahodový kompot
- Hruškový kompot
- Malinový kompot
- Míchané ovoce v rumu
- Zelené mandle v cukru
- Ovoce v lihu
- Ostružinový kompot
- Švestky v červeném víně
- Švestkový kompot
- Švestky v octě
- Skladování vinných hroznů
- Míchaný kompot ve velké láhvi
- Sušení
- Sušení zelených fazole (lusků)
- Zavařování ovoce s medem
- Příprava kompotů (ve vlastní šťávě)
- Příprava kompotů s trochou rumu
- Příprava rozvárek
- Ovocná šťáva bez cukru
- Různé rady a předpisy
- Na kolik osob jsou počítané dávky?
- Koření
- Ocet a tresť
- Vaření rosolu
- Žluklé sádlo
- Připálené sádlo
- Ovesné vločky
- Domácí konzervování vajec
- Šlehání bílků
- Obal smažených řízků
- Pečené maso
- Vaření šunky
- Vaření párků
- Uchování masa
- Uchování mouky
- Citronové a česnekové klobásy
- Jelita
- Jaternice
- Játrový salám
- Tlačenka
- Nakládání hovězího masa
- Šunkové mořidlo pražské
- Šunkové mořidlo (lák) na maďarský způsob
- Čabajská slanina
- Pudingy a nákypy
- Nakládaný hovězí jazyk
- Uzení husích prsou
- Suché klobásy
- Sójová mouka
- Vývar (výtažek) z kostí na zlepšení polévek a omáček
- Škraloup vařeného mléka
- Příprava krémového sýra
- Příprava tvarohu
- Tavený domácí sýr z tvarohu
- Sýr Imperial (domácí)
- Dorty a příliš prudký oheň
- Rozvařené brambory
- Krájení teplé vánočky, chleba a kynutých moučníků
- Vaření chřestu
- Piškotová roláda
- Pistácie („zelená mandle„)
- Použití oleje
- Dort nám „klesne“ tehdy
- Jak uchováme citrony
- Moučník se srazí
- Kalný octový roztok na nakládaných okurkách
- Uložení citronů v písku
- Příprava jíšky
- Smetana
- Zelená paprika
- Drobení (drobenka)
- Zdravá výživa
- Používání elektro-spotřebičů
- Používání plyn. spotřebičů
- Kniha návštěv
- Napište nám