Pečená krůta s kaštanovou nádivkou

Středně velikou krůtu očistíme, vykucháme, opereme, opláchneme, osolíme a vnitřek naplníme nádivkou. Prsa protáhneme slaninou a krůtu pečeme za častého polévání v troubě (asi 2 – 2 ½ hodiny) do červena. Nádivka: 1 kg kaštanů oloupeme, očistíme, uvaříme v mléce do měkka a prolisujeme. K vychladlým přimícháme ¼ kg mletého libového masa z vepřové kýty, 2 v mléce namočené, vymačkané a prolisované housky, 2 vejce a 2 žloutky, 1 – 1 ½ dl sladké smetany (anebo šlehačky), sůl a tlučený pepř. Nádivku dobře promícháme a krůtu jí naplníme.

Nádivku z upečené krůty vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme na míse jako přílohu. Krůtu nakrájíme na porce a upravíme zvlášť na mísu.