Rybí puding I.

½ - ¾ kg rybího masa a to buď ze štiky, candáta nebo pod., zbavíme kůže a kostí. Nyní na kousku másla podusíme jemně nakrájenou menší cibuli a nalijeme na ni 3 rozkvedlaná vajíčka. Stále míchajíce necháme na ohni tak dlouho, až směs trochu zhoustne. Nyní na masovém strojku umeleme 2 v mléce namočené, vymačkané housky a očištěné rybí maso a vše přimícháme k vejcím. Ke směsi přidáme ještě 10 dkg utřeného másla, 2 vajíčka, 2 lžíce smetany, podle chuti opepříme, osolíme, dobře promícháme a směsí naplníme máslem vymazanou formu. Vaříme v páře 1 – 1 ½ hodiny. Povrch pudingu můžeme zdobit opečenými rybími játry a na másle osmaženou zelenou petrželí. Podáváme s hořčicovou omáčkou.