Zadělávané kuře – Zadělávané telecí

Středně velké masité kuře vykucháme, opereme a rozkrájíme. V kastrolu rozpálíme 5 – 6 dkg másla nebo sádla, do něho vložíme rozkrájené kuře, osolíme, přidáme menší květák, rozebraný na růžičky, půlku nakrájené brukve, kousek celeru, menší, na kolečka nakrájenou mrkev, stejný kousek petržele, na plátky nakrájené houby a vše dusíme pod pokličkou doměkka. Měkké maso posypeme troškou mouky a osmahneme. Pak vše dobře zamícháme, zalijeme vývarem z masa, kostí anebo vodou, přidáme šťávu z poloviny citronu a chceme-li, trochu opepříme. Povaříme ještě několik minut a podáváme. Chuť zadělávaného kuřete můžeme zlepšit rozkvedlaným žloutkem. Stejným způsobem upravujeme i jinou drůbež a telecí maso.