Rybí ragú

Vykuchanou, očištěnou, opranou a osolenou rybu (jakýkoliv druh jakostní ryby) necháme 25 – 30 minut odležet, pak ji nakrájíme na menší kousky a podle potřeby znovu osolíme. Kousky ryby vložíme do rozpuštěného másla a dusíme je v něm 5 – 6 minut. Pak je upravíme na ohnivzdornou mísu a polijeme touto omáčkou: Z másla si připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z masa nebo kostí, přimícháme 1 dl dobré sladké smetany, ve které jsme rozkvedlali 4 žloutky. Chuť zlepšíme bílým vínem, přidáme 5 – 6 dkg nadrobno nakrájených hub a povaříme. Vařící omáčku nalijeme na rybu. Povrch posypeme na másle smaženou strouhanou houskou a pečeme 15 minut v troubě.