Zaječí huspenina

Očištěný zaječí hřbet osolíme, opepříme, protáhneme slaninou a uvaříme v osolené, okořeněné vodě s kouskem cibule doměkka. Vývar procedíme ubrouskem, maso vykostíme a nakrájíme na plátky. 5 – 6 telecích nožiček vaříme delší dobu v osolené vodě, kterou smícháme s procezeným vývarem ze zajíce, a přimícháme víno, citronovou šťávu a pepř. Během vaření pěnu stále sbíráme. S vychladlého vývaru sebereme mastnotu. Na dno většího tvořítka nalijeme trochu vývaru a necháme ztuhnout. Na ztuhlou vrstvu poklademe plátky šunky, kapary, opět zalijeme trochou vývaru, a když opět ztuhne, dáme vrstvu zaječího masa a znovu zalijeme trochou vývaru. Ve vrstvení pokračujeme až do naplnění tvořítka, před vyklopením huspeniny ponoříme dno tvořítka na okamžik do horké vody.