Ruský krém II.

Upečeme 5 tenkých piškotových plátů e 4 dkg mouky, 6 dkg cukru, 4 žloutků a tuhého sněhu ze 4 bílků. V páře uvaříme za stálého míchání krém z 8 žloutků, 12 dkg cukru a 2 dl sladké smetany (nebo drobného syrového mléka). Potom krém mícháme, až vychladne. Do 4 dl dobře ušlehané smetany přimícháme 12 dkg vanilkového cukru 6 dkg rozinek, máčených dříve několik hodin v rumu, 1 až 1 ½ dkg rozpuštěné želatiny. Šlehačkový krém smícháme se žloutkový krémem a do dortové formy nalijeme vždy jednu vrstvu krému, na kterou položíme upečený piškotový plát, pak zase krém atd. Dáme do studena nejlépe k ledu, a před podáváním vyklopíme.