Pirožky

(ruské jídlo)

Můžeme je dělat z obyčejného nudlového těsta jako taštičky, ale nádivku připravíme buď z vařených, prolisovaných brambor, z několika lžiček brynzy, ze 3 žloutků, z trošky cibulky, dušené na másle a z několika lžiček přepuštěného másla, nebo z osoleného, opepřeného, na sádle (s nakrájenou cibulkou) dušeného a jemně umletého hovězího nebo skopového masa a jemně nakrájeného vajíčka. Pirožky uvaříme ve vodě, přelijeme sádlem z vyškvařené uzené slaniny a podáváme se škvarkama. Můžeme je ovšem dělat také z obyčejného kynutého těsta ovšem bez cukru. Těsto v tomto případě vyválíme na placku asi ¾ cm silnou, střed naplníme nádivkou, svineme, potřeme tukem a v pekáči upečeme. Pirožky podáváme se silným vývarem z masa.