Brambory, houby, zelí, rizoto a zeleniny

Květák nebo chřest po vídeňsku Květák zapečený
Květák s majonézou Květák smažený
Květák po řecku Chřest s holandskou omáčkou
Chřest dušený Chřest upravený jako hrášek
Chřest s máslovou omáčkou Chřest na studeno
Chřest s bešamelovou omáčkou Mladé brukve s máslem
Zapečená kapusta Brukve dušené
Zelené fazolové lusky zapečené Brukev nadívaná I.
Brukev nadívaná II  Nadívaná kapusta
Irish stew  Kapusta s máslovou omáčkou
Růžičková kapusta se smetanou Plněné brambory
Brambory na lyonský způsob Brambory s tvarohem
Brambory skládané  Brambory s vejci
Brambory zapékané Zelí plněné
Vrstvené zelí Sedmihradské vrstvené zelí
Hajducké zelí Smažené zelné řízky
Zelí řídké s masem  Sedmihradské plněné zelí s koprem 
Zelí s fazolemi Zelí ze zabíjačky
Dušený celer Nadívané houby
Smažené houby Zadělávané houby
Houby na roštu s kaparovou omáčkou  Rýže s houbami
Houby s vejci Houby na paprice
Pařížské „quodlibet“ Černý kořen s bešamelovou omáčkou
Celer se sýrem po pařížsku Smažená rajská jablíčka
Džuveč  Lečo
Plněná paprika Nadívaná rajská jablíčka
Rýže s rajčaty, po albánsku Plněné patlažány
Plněná tykev (ďurgeta) I. Plněná tykev (ďurgeta) II.
Risi – bisi Rizoto
Lilek vejčitý nebo patlažán (aubergine) Srbské rizoto
Pilaf  Husí drůbky s rýží
Tykev na způsob chřestu Skopové, telecí nebo vepřové maso s rýží a rajčaty
Kuře s rýží Jáhlová kaše se škvarky
Šoulet Ričet
Černý kořen Ragú ze zeleniny
Špenátové řízky Fazolové lusky s rajčaty
Plněné okurky po bulharsku Zeleninové placičky
Bezmasá mísa se zelenou omáčkou