Pusinky z páleného těsta s vanilkovým krémem

čtvrt litru mléka nebo vody, 7 dkg másla a špetku soli, přivedeme do varu. Potom přisypeme (opatrně, aby se netvořily chuchvalce) 14 dkg mouky, dobře promícháme, ihned odstavíme z plotny a mícháme do vychladnutí. Pak postupně přimícháme 6 žloutků a po každém žloutku těsto hladce umícháme. Z umíchaného těsta klademe na pomazaný a pomoučený plech stejně velké pusinky, povrch potřeme vajíčkem a v horké troubě – aby nabyly – je pečeme 5 minut. Po pěti minutách plamen zmírníme a pusinky pěkně do žluta upečeme. Hotové necháme ještě 5 minut v otevřené troubě, pak je vyndáme a necháme vychladnout. Na spodní části vydlabeme malý otvor, který naplníme studeným vanilkovým krémem. (Viz předpis na žloutkové řezy). Dvě a dvě takto naplněné pusinky spojíme a povrch polijeme karamelem (páleným cukrem). Karamel: 30 dkg cukru 2 ½ dl vody a šťávu z ½ citronu vaříme tak dlouho, až dostane zlatožlutou barvu.