Maďarské roštěnky

Vykostěné roštěnky z vysokého hřbetu (na osobu počítáme 1 plátek) naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a po obou stranách zprudka opečeme na pánvi v rozpáleném sádle, ovšem tak, aby vnitřek zůstal syrový. Potom vložíme roštěnky do kastrolu. Ve zbylém sádle usmažíme půlku menší strouhané cibule, přidáme na špičku nože sladké papriky, lžíci rajského protlaku (nebo 1 – 2 rajská jablíčka), zalijeme trochou vývaru z masa nebo z kostí (popřípadě vodou) a nalijeme na roštěnky. Přidáme 15 – 20 dkg jemně nakrájených hub a vše dusíme pod pokličkou do měkka. Během dušení kastrolem několikrát zatřeseme, a je-li to nutné, podléváme vývarem z masa nebo z kostí, popřípadě vodou. Když jsou roštěnky téměř hotové, přidáme přiměřené množství loupaných celých brambor (rohlíčků) nebo po délce rozčtvrcených jiných brambor a dusíme dále, až vše změkne. Hotové roštěnky urovnáme na mísu a obložíme bramborami.