Letní míchaný salát

V hrnci svaříme ocet zředěný vodou (ředíme v libovolném poměru, podle chuti), přidáme několik lžic oleje, trochu cukru a potřebné množství soli. Když se voda prudce vaří, vhodíme do ní nejdříve hlávku jemně nakrouhaného bílého zelí, necháme přejít var a ihned je cedníkem vybereme. Dobře okapané zelí nakupíme do středu salátové mísy. Potom vhodíme do vařící tekutiny menší hlávku nakrouhaného červeného zelí a učiníme totéž jako u zelí bílého. Červené zelí upravíme na mísu kolem bílého zelí. Pak vhodíme do vody 4 – 5 na kolečka nakrájených sladkých zelených paprik. Okapané upravíme kolem červeného zelí a nakonec přijde řada syrových, oloupaných na kolečka nakrájených, osolených a opepřených rajských jablíček. Do zelí můžeme přidat také trochu kmínu.