Pečená a vařená masa

Vařené hovězí v polévce Hovězí s citronovou omáčkou
Biftek (Beefteak) Svíčková pečeně
Svíčková protahovaná slaninou Svíčková nakládaná
Svíčkové řezy na ruský způsob Hovězí filé s bramborovou kaší a parmezánem
Svíčková pečeně Wellington Tournedos Chasseur
Plněný hovězí řízek po srbsku Medailonky ze svíčkové
Tournedos á la Rossini (řezy ze svíčkové) Rostbif (anglická hovězí pečeně)
Zbojnická pečeně Maso po námořnicku
Pečeně na dřevěném talíři (sedmihradská) Pečení na roštu
Flekken (pečeně pečená na dřevěném uhlí) Roštěná na roštu (rumpsteak)
Šťavnatá hovězí pečeně Polská pečeně
Roštěnky na cibuli Maďarské roštěnky
Roštěnky na houbách Hovězí roštěnec s omáčkou nadivoko
Dušené hovězí s rajskou omáčkou Hovězí roláda s vejci
Dušené hovězí Hovězí závitky s hořčicí
Hovězí nakládané Bakoňská hovězí pečeně
Plněná hovězí pečeně Sekaná nebo karbanátky
Studená sekaná Smažené telecí řízky (vídeňské)
Pařížské řízky Přírodní řízky
Telecí řízky s houbami Telecí řízky na paprice
Císařské řízky Telecí pečeně špikovaná
Telecí kotlety (žebírka) Telecí s houbovou nádivkou
Telecí na kmíně Telecí ledvina
Plněné telecí hrudí Vařené nadívané telecí hrudí (studená)
Polská telecí pečeně Telecí hašé
Telecí závitky Ovar s křenem
Debrecínské vepřové kotlety Mladá vepřová pečeně s kůžičkou
Vepřová pečeně s bramborami na smetaně a s pepřovou omáčkou Vařené vepřové maso
Vepřová kýta nebo kotlety na různý způsob Pečené klobásy
Malá pečeně Tordská pečeně
Panenská pečeně Pečená jelítka a jaternice
Skopové maso Skopová kýta na způsob zvěřiny
Skopové na majoránce Skopová kýta s koprovou omáčkou
Skopová kýta anebo hřbet (pečený v celku) Skopové žebro s rýží
Skopová kýta na kmíně Jehněčí maso s estragonem
Jehněčí kotlety smažené Jehněčí hrudí nadívané
Jehněčí kotlety na roštu