Bezmasá mísa se zelenou omáčkou

Připravíme si plněná rajčata, plněné okurky a plněná vejce:

  1. Plněná rajčata: Velká, pěkná, zralá, přitom však tvrdá rajčata spaříme (na vteřinku je dáme do vařící vody), slupky oloupeme, vnitřek dobře vydlabeme. Takto vzniklou dutinu osolíme a vyplníme osolenými, opepřenými, nadrobno pokrájenými a s hořčicí smíchanými kyselými okurkami a vajíčky vařenými natvrdo.
  2. Plněné okurky: Okurky rozpůlíme po délce, vnitřek vydlabeme a naplníme je dušenými, nadrobno pokrájenými houbami.
  3. Plněná vajíčka: Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vyjmeme a utřeme s troškou másla, smícháme se sekanou zelenou petrželkou, koprem a s trochou prolisovaných syrových rajčat. Touto nádivkou naplníme půlky vajec. Všechny tři druhy plněných pokrmů urovnáme vkusně na mísu, ozdobíme salátovými listy, strouhanými ředkvičkami a kapary. Vše polijeme zelenou omáčkou, kterou můžeme kromě toho podávat také ve zvláštních koflících.