Bažant s nádivkou

Bažanta oškubeme, vykucháme, opláchneme, kůži na hřbetě nařízneme a od kosti opatrně oddělíme, maso z prsíček i s žebírky vyřízneme. Pak maso jemně usekáme, smícháme s usekanými játry, s povařeným a staženým žaludkem, srdcem, přidáme 20 – 25 dkg usekaných hub, sůl, kousek másla a 1 – 2 žloutky. Uvolněnou kůži na bažantu připravenou nádivkou opatrně naplníme, sešijeme a celého bažanta zabalíme do slaniny, nakrájené na plátky. Vložíme do kastrolu vyloženého rovněž plátky slaniny, podlijeme trochou vody a upečeme na plotně. Při pečení často poléváme vypékanou šťávou. Kosti (žebra) uvaříme ve vodě. Vývar zahustíme trochou smetany s moukou a k tomu přilijeme dobré červené víno. Pečeného bažanta nakrájíme na porce, urovnáme na mísu a polijeme touto omáčkou.