Ovocný vinný rosol

Citronovou kůru ze 4 citronů nastrouhané do 38 dkg cukru, který vaříme tak dlouho, až skapává ze lžíce ve velkých kapkách. Přimícháme šťávu ze 4 citronů, ¾ l dobrého lehkého bílého vína, ½ dl pomerančového likéru a 2 dkg želatiny. Rosol několikrát filtrujeme papírem, až je krásně čistý. Různé druhy ovoce podle potřeby oloupeme nebo vypeckujeme a rozkrájíme na kousky (od každého druhu jeden nebo dva kousky). Do formy na parfé nalijeme na prst silnou vrstvu vinného rosolu, a když ztuhne, dáme vrstvu míchaného ovoce, pak opět rosol a tak pokračujeme, až je forma plná. V zimě připravujeme ovocný rosol z ovoce zavařeného v hustém cukru (cukr ovšem necháme opatrně okapat) nebo z kandovaného ovoce. Velmi dobré je přimíchat nakrájené, cukrem polévané kaštany, pomerančovou kůru zavařenou v cukru, ananas atd. Poslední vrstvu rosolu ve formě můžeme posypat na nudličky nakrájenými pistáciemi.