Broskvová bowle
1 kg pěkných, vonných broskví oloupeme a nakrájíme na plátky. Naskládáme je na dno bowlové mísy a posypeme práškovým cukrem (25 – 30 dkg), přilijeme 1 l jemného bílého vína a ½ l dobrého červeného vína. Pak přidáme 1 dl jemného koňaku, stejné množství sladkého likéru Triple-sec Coitreau, popřípadě maraschina (Luxardo). Mísu rychle přikryjeme poklicí a postavíme ji do tlučeného ledu na 1 – 1 ½ hodiny. Za tuto dobu se různé chutě a vůně harmonicky smíchají. Nakonec přilijeme ještě láhev šampaňského (šumivého vína). Velkou naběračkou ze skla nebo ze stříbra cedíme nápoj přes čajový cedník do širokých sklenic. Do každé sklenice dáme také 1 – 2 plátky broskve. Cukru i likéru používáme s mírou, protože sladký sirup patří do zavařenin, a nepřipravujeme punč, nýbrž bowli.