• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk

Maďarská kuchařka

Maďarská kuchařka

Menu

  • Maďarská kuchařka
  • Polévky
  • Zavářky a vložky do polévky
  • Předkrmy a slané moučníky
  • Slané omelety
  • Slané nákypy a pudingy
  • Brambory, houby, zelí, rizoto
  • Vaječná jídla
  • Perkelty, guláše, masa ...
  • Ryby, raci
  • Omáčky a šodó
  • Zeleninové pokrmy a příkrmy
  • Pečená a vařená masa
  • Drůbež a domácí králík
  • Zvěřina
  • Saláty
  • Moučníky
  • Koláče, bábovky, chléb...
  • Dorty, polevy a nádivky
  • Obložené chlebíčky
  • Škvarky
  • Slané pečivo
  • Sladké zákusky, miňonky
  • Jemné cukrovinky
  • Zmrzliny a parfé
  • Krémy
  • Úprava ovoce
  • Nápoje
  • Zavařování
  • Zeleninové konzervy
  • Marmelády a džemy
  • Kompoty
  • Různé rady a předpisy
  • Zdravá výživa
  • Používání elektro-spotřebičů
  • Používání plyn. spotřebičů
  • Kniha návštěv
  • Napište nám
Maďarská kuchařka > Koláče, bábovky, chléb... > Vánočka bez mléka

Vánočka bez mléka

Z 2 dkg droždí a 3 dl vody a trochy mouky připravíme si kvásek. Mezitím uvaříme ve slupce 30 dkg brambor a oloupané prolisujeme. Z vykynutého kvásku, 10 dkg do pěny utřeného tuku, 1 dkg soli, 5 – 6 dkg cukru, prolisovaných brambor a 1 kg mouky uhněteme těsto. (Těsto nesmí být příliš měkké, protože bramborové těsto řídne). Dále postupujeme stejně jako u vánočky. Je-li třeba, přidáme k těsto trochu vlahé vody. Důležité je, aby bylo těsto řádně vykynuté. Pečeme v horké troubě.

Mapa stránek Tisk RSS

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet