Naložený zajíc s pikantní omáčkou
Zajíce stáhneme, vykucháme, zbavíme blan a očištěný hřbet a zadek zajíce naložíme na 1 – 2 dni do mořidla z červeného vína. Mořidlo obsahuje červené víno, citronovou šťávu, 1 – 2 bobkové listy, na kolečka nakrájenou mrkev a kořenovou petržel, několik zrnek pepře, malounko cukru a sůl. Když maso vyndáme z mořidla, hustě je protáhneme slaninou. Do pekáče dáme trochu sádla, na to vložíme připravené maso, polijeme mořidlem a pečeme v troubě do měkka. Při pečení často poléváme vlastní šťávou a nakonec přidáme kyselou smetanu s trochou mouky. Pak šťávu procedíme, přidáme několik kostek páleného cukru, zbytek mořidla a uvaříme toho hnědou omáčku, kterou prolisujeme. Částí omáčky polijeme maso a zbylou omáčku podáváme v omáčníku. K zajíci podáváme houskové knedlíky, bramborové krokety, anebo placky z lístkového těsta.