Ovocná zmrzlina II. (meruňková, broskvová, ze žlutého melounu)
Prolisujeme 1 kg sladkých, zralých meruněk, utřeme 3 žloutky s 35 dkg cukru a přilijeme ¾ l sladké smetany nebo syrového mléka. Směs za stálého míchání uvedeme do varu. Pak ji odtáhneme z ohně a mícháme, až vychladne. Zcela studenou směs nalijeme na prolisované meruňky, promícháme a vlijeme do zmrzlinového stroje. Stejně připravujeme také zmrzlinu z broskví nebo žlutého melounu, pak přidáme však do smetany nebo mléka kousek vanilky, kterou později zase vyndáme. Meloun musíme ovšem před prolisováním oloupat a očistit. Ke směsi přidáme také šťávu z jednoho citronu. Broskvovou zmrzlinovou směs můžeme také přibarvit trochou bretonového barviva na růžovo.