Zeleninový nákyp nebo puding

1/4 kg zeleného hrášku, uvařeného ve slané vodě nebo konzervovaného, prolisujeme. Malou, na kostičky nakrájenou, na másle podušenou mrkev, malou hlávku v osolené vodě vařeného, prolisovaného květáku, 10 dkg jemně nakrájených, na másle podušených hub a 1 – 2 tvrdá, oloupaná, rovněž na kostičky nakrájená syrová rajská jablíčka, 1 – 2 pěkné, velké, ve slané vodě vařené a na kostičky nakrájené nebo prolisované brambory smícháme se 7 žloutky, 2 – 3 lžícemi hladké mouky nebo jemně strouhané housky a s tuhým sněhem ze 7 bílků. (Povařenou nebo konzervovanou zeleninu necháme před použitím dobře odkapat). K tomu přidáme 10 dkg másla, podle potřeby přisolíme a směs promícháme. Tuto směs dáme do máslem vymazané ohnivzdorné misky a pečeme v troubě.