Čokoládový kmen II. (čajové pečivo)
6 žloutků třeme s 15 dkg cukru přidáme 10 dkg strouhané čokolády, 7 ½ dkg mouky a tuhý sníh ze 6 bílků. Těsto upečeme v podlouhlé úzké formě.
Připravíme si piškotové těsto ze 6 vajec, z kterého upečeme dva plty dlouhé jako první čokoládové těsto. Oba pláty z piškotového těsta upečeme na plechu, vyloženém bílým papírem. Upečené, vychladlé čokoládové těsto vyklopíme a tence potřeme meruňkovou zavařeninou. Navrch upravíme ve tvaru stříšky kaštanové pyré a ze stran přiložíme meruňkovou zavařeninou potřené piškotové pláty, aby přilnuly ke kaštanovému pyré. Kmen polejeme čokoládovou polevou a sušíme ve studenu. Ztuhlý čokoládový kmen rozkrájíme ostrým nožem, namočeným ve vodě, na řezy.