Bohémské řezy
Ušleháme tuhý sníh ze 7 bílků a 14 dkg cukru a přimícháme 7 dkg strouhané čokolády, špetky skořice a strouhanou kůru ze čtvrt citronu. Těsto rozdělíme a namažeme na dva plechy, vyložené bílým papírem a pečeme. Z upečeného těsta odstraníme opatrně papír a těsto na každém plechu ještě rozkrojíme příčně na dva díly. Jednotlivé pláty pak potřeme náplní trojího druhu: čokoládovým, ořechovým a kávovým krémem. (Krém vaříme v páře ze žloutků, cukru, trochy mléka a čokolády nebo mletých ořechů, anebo kávy a pak do něj přimícháme několik dkg másla). Potřené pláty položíme na sebe, uložíme do studena, aby krém dobře ztuhl, pak rozkrájíme na podlouhlé řezy, na povrchu je slabě potřeme malinovou zavařeninou a poléváme čokoládovou polevou.