Fogoš (candát) na způsob Chambord

Vykuchanou a očištěnou rybu vaříme v osolené vodě 8 – 10 minut. Pak ji po délce rozpůlíme, maso z obou stran páteře sejmeme, pokud možno v celku, a zbavíme všech kostí. Odkrojky rybího masa prolisujeme s polovinou housky, namočené v mléce, k tomu přidáme 5 – 8 dkg másla, 2 – 3 vejce, osolíme a přimícháme 10 dkg nadrobno rozsekaných hub podušených na másle. Obě půlky vykostěné ryby vložíme vnitřní stranou do máslem vymazaného pekáče, vnější stranu potřeme připravenou směsí, posypeme strouhanou houskou, napolo usmaženou na másle, a několika kousky másla. Pečeme v troubě 10 – 12 minut. Upečenou rybu nakrájíme na porce a podáváme s holandskou omáčkou.