Sváteční paštičky

Tyto paštičky se obvykle podávají o vánočních svátcích po polévce. Na osobu počítáme jednu paštičku. Máslové těsto si můžeme připravit předem, neboť vydrží delší dobu. 25 dkg očištěného, nadrobno nakrájeného loje z hovězích ledvinek smícháme s 25 dkg oloupaných, na kostičky nakrájených jablek, 25 dkg cukru, 25 dkg rozinek, 7 dkg jemně nakrájené kandované pomerančové kůry, 3 dkg loupaných sekaných mandlí, 1 ½ dkg tlučeného zázvoru, špetku tlučeného hřebíčku, na špičku nože tlučeného muškátového ořechu, se šťávou a strouhanou kůrou z jednoho citronu a 1 dl madeirského vína, v kterém jsme rozpustili 3 dkg výtažku z masa. Máslem vymazaná malá dortová tvořítka anebo bábovičky vyložíme na 2 mm silně vyváleným máslovým těstem, naplníme připravenou směsí a přikryjeme kolečkem vykrojeným z máslového těsta. Povrch paštiček potřeme vejcem a upečeme v horké troubě.