Paštika z telecího masa

25 dkg telecích masa a 20 dkg slaniny umeleme dvakrát na strojku a sítem prolisujeme. Kašovinu smícháme s 2 dl sladké smetany, dvěma žloutky a několika lžícemi bílého vína, osolíme a opepříme. Do ohnivzdorné mísy vyložíme na plátky nakrájenou slaninu, dáme na ni vrstvu pražské šunky, nakrájenou na široké nudle a omočenou ve víně, pak vrstvu telecího masa, rovněž nakrájeného na nudle a omočeného ve víně, pak vrstvu kašoviny a na ni vrstvu natvrdo vařených vajec, nakrájených na plátky tak střídavě pokračujeme, až mísu naplníme. Poslední vrstvu pokryjeme plátky slaniny. Naplněnou ohnivzdornou mísu přikryjeme, postavíme ji do pekáče s vodou a vaříme v troubě 1 ¼ hodiny. Vychladlou paštiku dáme i s mísou na několik hodin k ledu. Podáváme ji buď přímo v míse, anebo ji vyklopíme a nakrájíme na plátky.