Vídeňské ovocné řezy

Připravíme si těsto ze 14 dkg másla, 25 dkg mouky, 1 žloutků, 2 lžiček tlučeného prosátého cukru, 1 lžíce vína nebo citronové šťávy. Dáme je na ½ hodiny do studena odpočinout. Potom těsto na 1 cm silně vyválíme, přeneseme na pomaštěný plech a v mírné troubě upečeme do růžova. Pečené, vychladlé těsto potřeme následující nádivkou: tuhý sníh z 5 bílků smícháme s 5 lžícemi cukru a ½ l lesních jahod, malin nebo rybízu, popřípadě odpeckovaných třešní nebo višní. Vsuneme na několik minut do mírně zahřáté trouby, aby sníh oschl. Použijeme-li jahod zahradních, potřeme koláč nejdříve sněhem, promíchaným s cukrem a jahody na něj pokládáme. Po vychladnutí krájíme na libovolné řezy.