Solnohradské noky

Ze 6 dkg mouky a 2 dkg másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji 2 dl mléka a vaříme tak dlouho, až se nechytá vařečky. Pak ji sundáme z ohně, zamícháme do ni postupně 4 žloutky, 2 lžíce práškového cukru, špetku vanilky, špetku soli a nakonec sníh ze 4 bílků. Ze směsi vykrajujeme nočky a vkládáme je do litru mléka, které se prudce vaří. Nezavařujeme více než 6 noků najednou; během vaření má být mléko jen v mírném varu. Nočky obracíme a vybíráme dírkovanou lopatkou. Když jsme všechny nočky v mléce uvařili, připravíme si následující krém: 6 dkg másla, 4 žloutky a 4 lžíce cukru třeme do pěny, pak přimícháme 1 lžíci mouky a sníh ze 4 bílků. Čtvrtinu krému nalijeme na dno ohnivzdorné, máslem vymazané mísy, pak vložíme noky a polijeme je zbylými třemi čtvrtinami krému. V hodně předehřáté troubě je pečeme přibližně ¾ hodiny při mírním ohni.