Šneci s ořechovou nádivkou

Z ½ kg mouky, 3 žloutků, trošky soli, 2 dkg v trošce vlahého mléka vykynutého droždí, lžíce cukru a asi 3 1/2 dl vlahého mléka vypracujeme přibližně tak tuhé těsto jako na závin. Rukama silně propracujeme a necháme ¾ - 1 hodinu na teplém místě odpočinout. Potom těsto tence vyválíme a potřeme nádivkou připravenou z 10 dkg másla, 20 dkg práškového cukru a 20 dkg mletých mandlí nebo ořechů. Placku svineme jako závin a rozkrájíme na 4 cm silné řezy, které řeznou stranou vkládáme na pomoučený plech a necháme dobře vykynout. Vykynuté těsto pečeme v hodně vyhřáté troubě, při stejnoměrném dosti silném ohni. Zpola upečené pokropíme 2 dl syrového slazeného mléka a dopečeme.