Nudle s tvarohovou nádivkou v křehkém těstě
Připravíme si nudlové těsto z ½ kg mouky a 2 – 3 vajec. Vypracujeme, tence vyválíme a nakrájíme na nudle 1 cm široké. Uvaříme je obvyklým způsobem v osolené vodě. Vařené necháme na cedníku dobře okapat a pak je promastíme troškou másla, aby se neslepily. Mezitím si připravíme tvarohovou nádivku: 30 – 35 dkg tvarohu smícháme s 2 žloutky se sněhem ze dvou bílků, s práškovým cukrem, se smetanou, s troškou strouhané citronové kůry a vanilky a s 10 dkg rozinek. Nádivku promícháme s uvařenými, promaštěnými nudlemi. Připravíme si křehké těsto, které rozdělíme na dva díly; jeden díl vyválíme, položíme na máslem potřený plech, poklademe tvarohovými nudlemi, a druhým dílem vyváleného křehkého těsta přikryjeme. Povrch potřeme žloutkem, upečeme a posypeme vanilkovým cukrem. Křehké těsto připravíme z 25 dkg mouky, 15 dkg másla, 1 žloutku a lžíce cukru.