• Úvodní stránka
  • Mapa stránek
  • RSS
  • Tisk

Maďarská kuchařka

Maďarská kuchařka

Menu

  • Maďarská kuchařka
  • Polévky
  • Zavářky a vložky do polévky
  • Předkrmy a slané moučníky
  • Slané omelety
  • Slané nákypy a pudingy
  • Brambory, houby, zelí, rizoto
  • Vaječná jídla
  • Perkelty, guláše, masa ...
  • Ryby, raci
  • Omáčky a šodó
  • Zeleninové pokrmy a příkrmy
  • Pečená a vařená masa
  • Drůbež a domácí králík
  • Zvěřina
  • Saláty
  • Moučníky
  • Koláče, bábovky, chléb...
  • Dorty, polevy a nádivky
  • Obložené chlebíčky
  • Škvarky
  • Slané pečivo
  • Sladké zákusky, miňonky
  • Jemné cukrovinky
  • Zmrzliny a parfé
  • Krémy
  • Úprava ovoce
  • Nápoje
  • Zavařování
  • Zeleninové konzervy
  • Marmelády a džemy
  • Kompoty
  • Různé rady a předpisy
  • Zdravá výživa
  • Používání elektro-spotřebičů
  • Používání plyn. spotřebičů
  • Kniha návštěv
  • Napište nám
Maďarská kuchařka > Moučníky > Jablkový puding

Jablkový puding

8 – 10 středně velkých, oloupaných, strouhaných jablek smícháme s 10 – 12 dkg jemné prosáté strouhanky, s 15 dkg do pěny utřeného másla, 8 žloutků, 10 dkg rozinek, trochou mleté skořice, 5 dkg loupaných mletých mandlí a 20 dkg cukru. Nakonec přidáme tuhý sníh z 8 bílků. Formu na puding vymažeme máslem, vysypeme moukou, těsto do ní nalijeme, formu uzavřeme a dáme do hrnce s vařící vodou. Puding vaříme v páře ¾  - 1 hodinu. Podáváme k němu vinné šodó (pěnu).

Mapa stránek Tisk RSS

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

 
Vytvořte si vlastní web zdarma!
Moderní webové stránky za 5 minut
Vyzkoušet