Jablková žemlovka
Rohlíky z předešlého dne nakrájíme na plátky asi 1 ½ cm silné. 3 žloutky utřeme se 3 lžícemi vanilkového cukru, zalejeme 2 dl mléka, vložíme nakrájené rohlíky a necháme je chvíli namočené. Pak vše nalejeme do vymaštěného pekáče, navrch poklademe rumem navlhčené plátky jablek, posypeme je skořicovým cukrem, rozinkami a sekanými mandlemi, vsuneme do trouby a upečeme. Když už jsou jablka měkká, pekáč z trouby vyjmeme a necháme trochu vychladnout. Mezitím si ušleháme sníh z několika bílků, osladíme jej a promícháme s několika lžícemi meruňkové zavařeniny. Sníh rozetřeme na vychladlou žemlovku a dáme opět do trouby, aby sníh trochu zčervenal. Upečenou žemlovku lžící vykrajujeme a nakupíme na mísu, pocukrujeme a podáváme.