Dukátové buchtičky

10 dkg másla třeme do pěny s 5 žlutky a s 1 lžící práškového cukru. Pak přidáme 2 ½ dkg v mléce vykynutého droždí, 70 dkg mouky špetičku soli a tolik vlahého mléka, abychom mohli vypracovat vláčnější těsto. Řádně vypracované těsto přikryjeme a necháme v teple vykynout. Pak je vyklopíme na pomoučený vál a malým vykrajovačem vykrajujeme buchtičky. Klademe je do máslem vymaštěné a práškovým cukrem vysypané bábovkové formy. Každou vrstvu vydatně potřeme rozpuštěným máslem, posypeme práškovým cukrem, rozsekanými mandlemi, rozinkami a potíráme meruňkovou zavařeninou. Formu naplníme pouze do poloviny a přikrytou dáme na teplé místo. Když těsto vykyne, pečeme v ho v horké troubě hodinu. Podáváme s vinnou pěnou nebo s vanilkovým krémem.