Čertovy pilulky

Do 25 dkg prosáté mouky přidáme lžíci cukru, 3 žloutky, špetku soli a 2 dl mléka, v kterém jsme rozpustili 1 dkg droždí. Vařečkou zpracováváme těsto tak dlouho, až se na něm utvoří puchýřky. Nyní přidáme sníh ze 3 bílků a těsto ještě trochu popracujeme, potom je necháme v teple 1ú2 hodiny odpočinout. Odpočinuté těsto vyklopíme na silně pomoučený vál (musí být hodně řídké, jinak by koblížky nebyly lehké). Stále podsypávajíce moukou vykrajujeme malým kroužkem koblížky, které znovu necháme ½ hodiny odpočinout. Smažíme je v rozpáleném tuku a ještě teplé obalíme strouhanou čokoládou, smíchanou s práškovým cukrem nebo čokoládovou krupicí. Příprava tohoto moučníku vyžaduje zručnost a rychlost jak při vykrajování, tak při smažení a obalování koblížek.