Ovocný krém II. (blatenský)
Připravíme si piškotové těsto ze 3 vajec, které upečeme na plechu a vychladlé nakrájíme na tenké řezy. Formu na parfé vypláchneme vodou, na dno naklademe různé ovoce zavařené v hustém cukru a rozkrájené na drobné kousky (žlutý meloun,, meruňky, broskve, třešně, višně, ryngle atd.), pak dáme vrstvu piškotu, který jsme trochu pokropili rumem, a na piškotovou vrstvu mléčné šodó ze 3 vajec, do kterého jsme zamíchali lžíci malonové šťávy. Potom opakujeme vrstvu ovoce, piškotu a mléčného šodó, až je forma plná. Dobře uzavřenou formu, kolem závěru silně potřenou máslem, vložíme na tři hodiny do roztlučeného, dobře prosoleného ledu. Před podáváním ozdobíme šlehanou smetanou.