Krém z různého zavařeného ovoce

4 celá vejce, 12 ½ dkg cukru, 12 ½ dkg mouky, 1 litr mléka a malý proutek vanilky svaříme na hustý krém. Pro chuť přidáme 2 polévkové lžíce šťávy ze zavařených třešní nebo višní. Polovinu krému vlijeme do formy, vymazané máslem a vysypané světle upraženým cukrem, potom navrstvíme ¼ kg drobně nakrájeného zavařeného ovoce (meruňky, broskve, třešně, višně, hrušky apod.), které jsme předtím nechali dobře okapat. Potom přidáme druhou polovinu krému a vaříme pomalu jednu hodinu v hrnci, naplněném do poloviny vodou. Vychladlý krém vyklopíme z formy a zdobíme zavařeným ovocem (nebo směsí zavařeného ovoce). Před podáváním dáme krém na jednu až dvě hodiny k ledu.