Skladování vinných hroznů
Hrozny vína, které chceme uchovat, pečlivě prohlédneme a každou plesnivou, nahnilou, natlučenou nebo prasklou bobulku odstraníme, každý hrozen uvážeme na silnou (ale nikoliv tlustou) nit a na okamžik ponoříme do vařící vody. Pak je pověsíme na laťky anebo napnutý drát tak, aby se hrozny navzájem nedotýkaly. Místnost, v níž je pověsíme, má být chladná, ale chráněná před mrazem. Abychom v ní udrželi vlhkost vzduchu, potřebnou k tomu, aby se bobulky vína nescvrkli, postavíme do ní několik nádob s vodou. Jakmile jsme hrozny pověsili, místnost vysíříme tak, že v ní – podle velikosti – zapálíme a necháme shořet několik tyčinek síry. Síření opakujeme každých 10 – 14 dní hrozny se musí denně přehlížet a kazící se bobule pečlivě odstranit.