Suchary
Ze ¼ kg mouky, 6 dkg droždí a vlahého mléka připravíme kvásek, a když vykyne, přidáme 2 – 3 žloutky 12 dkg cukru, 10 – 12 dkg másla, ¾ kg mouky a tolik vlahého mléka, abychom zadělali těsto jako na chléb. Dobře vypracujeme a přikryté ubrouskem necháme na teplém místě 1ú2 hodiny odpočívat. Potom uděláme z těsta 2 – 3 šišky, které potřeme vodou, a když řádně vykynou, upečeme je v teplé troubě do světel hněda. Druhý den je ostrým nožem nakrájíme na řezy, tyto položíme na plech a sušíme ½ hodiny ve vlažné troubě. Nechceme-li suchary schovávat příliš dlouho, můžeme těsto trošku osolit, osolené se však po delší době kazí. Uskladníme na suchém místě.