Dětské suchary
Rozpustíme 3 dkg droždí v 1 dl mléka, přimícháme 10 dkg hladké mouky a necháme vykynout. Potom zamícháme do 45 dkg mouky 12 dkg cukru, 10 dkg másla, 3 žloutky, přidáme kvásek a trošku vlahého mléka a vypracujeme hodně tuhé těsto. Necháme je v teple vykynout, potom znovu prohněteme a vypracujeme. Rozdělíme je na 3 díly, z kterých pak uděláme 4 cm široké šišky. Necháme je na vymazaném plechu znovu vykynout a upečeme do tmavě hněda. Sníh z bílků upotřebených vajec podle chuti osladíme a potřeme jimi vychladlé šišky, které osušíme ve vlahé troubě. Potom je nakrájíme na tenké řezy a sušíme v troubě tak dlouho, až pěkně zežloutnou.