Punčový dort

Připravíme piškotové těsto z 8 žloutků, 8 lžic práškového cukru, 6 – 7 rovných lžic mouky a ze sněhu z 8 bílků. Z poloviny těsta upečeme 2 tenké dortové placky. Zbývající část opět rozdělíme a dva díly a v sucharové formě upečeme na prst vysoké placky. Do jednoho dílu vmícháme před pečením několik kapek červeného bretonu nebo trochu malinové zavařeniny. Utřeme do pěny 10 dkg másla s 10 dkg cukru, přidáme postupně 6 žloutků, 16 dkg strouhané čokolády, trochu vanilky, 6 dkg strouhaných mandlí, 2 ½ dkg mouky a nakonec sníh ze 6 bílků. Toto těsto upečeme také v sucharové formě. Dortové placky potřeme velmi tence zavařeninou (meruňkovou nebo pomerančovou). V podlouhlé, sucharové formě upečené a úplně vychladlé žluté, růžové a čokoládové těsto nakrájíme na drobné kostky. 20 dkg cukru smícháme s 1 dl rumu, se šťávou z jednoho citronu nebo pomeranče a převaříme. Vychladlé nalijeme na kostky nakrájeného těsta, řádně promícháme a naneseme na jednu dortovou placku. Navrch položíme druhou placku, přitlačíme a zatížíme prkénkem a závažím. Poléváme růžovou, rumovou nebo pomerančovou polevou.