Dort Kongo

Připravíme piškotové těsto ze 6 žloutků, 12 dkg práškového cukru, z tuhého sněhu ze 6 bílků a z 12 dkg mouky. Z těsta upečeme 5 – 7 stejně velikých dortových placek. 25 dkg práškového cukru za stálého míchání rozpustíme v kastrůlku na plotně a tímto rozpuštěným cukrem potřeme vychladlé dortové placky, které plníme touto nádivkou: 20 dkg práškového cukru, 6 žloutků, trochu vanilky a 15 dkg strouhané čokolády mícháme v páře do zhoustnutí. Do 20 dkg másla pěnovitě utřeného přidáme vlažný krém. Dort naplníme a potřeme krémem i povrch dortu, který pak zdobíme na nudličky pokrájenými loupanými mandlemi. Rozpuštěný cukr připravujeme velmi opatrně, neboť vystříkne-li na ruce, způsobí silné popáleniny.