Čokoládová poleva

  1. Nejsnadněji připravíme polevu z koupené čokoládové hmoty. Rozsekáme ji na kousky a v kastrůlku na okraji plotny nebo v nádobě s horkou vodou necháme za stálého míchání roztát. Pak ji opět za stálého míchání necháme zchladnout, nalijeme na dort a vlhkým nožem uhladíme. Aby byla poleva lesklejší, můžeme při rozpuštění přidat kousek kakaového másla (na 10 dkg ½ dkg). Polevu necháme v chladu tuhnout. Menší kousky cukroví do polevy namáčíme.
  2. 20 dkg strouhané čokolády, 15 dkg práškového cukru vaříme za stálého míchání s 2 dl vody na tak hustou polevu, aby se kapka ukápnutá na porcelánový talíř neroztékala. Přimícháme kousek másla velikosti oříšku a nalijeme na dort. Uhladíme nožem, namočeným v horké vodě a necháme v chladnu ztuhnout.