Bulharksý dort
25 dkg mouky 12 ½ dkg cukru, 12 ½ dkg másla, 7 ½ dkg mletých oříšků, 2 žloutky a trochu strouhané citronové kůry zpracujeme v těsto tence vyválíme a vykrojíme 3 stejně veliké placky. Vidličkou propícháme a na dobře pomazaném plechu pečeme do zlatova. Z 28 dkg másla a 28 dkg mouky připravíme máslové lístkové těsto a upečeme rovněž 3 placky. Hotové placky necháme půl dne ležet. Pak položíme na dortový talíř placku z lístkového těsta, potřeme ji malinovým jamem, na to placku z oříškového těsta, kterou potřeme šípkovou marmeládou, opět placku z lístkového těsta a tak dále. Placky střídavě mažeme višňovým, třešňovým, meruňkovým a ostružinovým jamem. Marmelády a jamy střídáme podle chuti a možnosti. Poslední placku silně přitlačíme. Nejsou-li placky stejně veliké, dort ostrým nožem po stranách zarovnáme a polijeme bílkovou polevou. Zdobíme kandovaným ovocem a polevu osušíme ve vlažné troubě.